Resepi yg kita mintak dr K. Faizah masa di Uzbekistan. Gigih salin, pas tu tah mana buku resepi tu ghaib, last2 main campak aje. Rasanya sama kot mcm K. Faizah punye. Sedap tauuu. Cincai aje, sesuai utk manusia yg tak rajin macam saya .
Bahan:
Daging dipotong nipis
Bawang besar - potong cincin
Daun bawang - potong 1 inci
Halia sikit
Tepung jagung
Olive oil
Kicap sikit
Air
Salt & ground pepper
Cara:
1. Tumis bawang besar dgn halia.
2. Masukkan daging dan air. Biar sampai empuk. Kalau air kering, masuk lagi sikit.
3. Masukkan kicap, black pepper & garam.
4. Last sekali masukkan tepung jagung yg dibancuh dgn utk pekatkan kuah & tabur daun bawang.
5. Makan panas-panas ye... syok!!
Bahan:
Daging dipotong nipis
Bawang besar - potong cincin
Daun bawang - potong 1 inci
Halia sikit
Tepung jagung
Olive oil
Kicap sikit
Air
Salt & ground pepper
Cara:
1. Tumis bawang besar dgn halia.
2. Masukkan daging dan air. Biar sampai empuk. Kalau air kering, masuk lagi sikit.
3. Masukkan kicap, black pepper & garam.
4. Last sekali masukkan tepung jagung yg dibancuh dgn utk pekatkan kuah & tabur daun bawang.
5. Makan panas-panas ye... syok!!